DOB hanke päättyi, DOBit-verkosto jatkaa

Datasta ja oivalluksia ja bisnestä -hanke käynnistyi 1.8.2016 ja päättyi 31.12.2017. Puolitoista vuotta kestäneessä hankkeessa oli mukana seitsemän organisaatiota ja yhteensä 39 työntekijää erisuuruisilla työpanoksilla. Hankkeessa valmennettiin tai tuettiin 20 yritystä tavalla, joka täytti EU:n de minimis -tuen kriteerit. Hankkeeseen osallistui lisäksi 140 muuta yritystä. Tuote- ja palvelukehitysprojekteja oli 22 kpl. Hankkeessa järjestettiin 45 palvelumuotoilun työpajaa ja 13 webinaaria. Tieken järjestämiin DOB-webinaareihin osallistui 599 eri henkilöä 276 organisaatiosta. Tähän mennessä on syntynyt 15 uutta tai uudistettua tuotetta tai palvelua. Hankkeessa käynnistyi 12 uutta tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyökohdetta.

Uudet tuotteet ja palvelut ovat yrityksille tärkeitä koska ne tuovat saman tien uutta kassavirtaa. Vielä tärkeämpää kuin uudet tuotteet ja palvelut on kuitenkin yritysten kilpailuedun uudistaminen. Yritykset ovat rakentaneet hankkeen avulla uutta kyvykkyyttä, jolla luoda jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluja, jotka tuovat työpaikkoja ja verotuloja. Julkisen sektorin toimijat ovat pilotoineet hankkeessa ‘Kaupunki innovaatioalustana’ -yhteistyötä, jossa toimintaa kehitetään yhdessä asukkaiden ja yritysten kanssa ja luodaan parempia palveluja ja elinvoimaa paikkakunnalle.

DOB-hanke päättyi mutta DOBit-verkosto jatkaa elämäänsä. DOBit-verkosto kokoaa data-analytiikasta ja palvelumuotoilusta kiinnostuneet ideoimaan ja vaihtamaan kokemuksia tavoitteena parempia palveluja, rakentamaan parempaa yhteiskuntaa. DOBit-verkostolla on kaksi erikoisteemaa: terveys- ja hyvinvointi sekä rakennettu infra.

Kiitos kaikille mielenkiintoisesta ja antoisasta DOB-yhteistyöstä – nähdään DOBit-verkostossa!

Jyrki

Blogi-kirjoitus on julkaistu Datasta oivalluksia ja bisnestä- blogissa 17.12.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *